Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 14 Ιουλίου 2021 ανακοίνωσε τη δέσμη μέτρων υπό τη μορφή πρότασης για υιοθέτηση από τα κράτη μέλη, με τις οποίες φιλοδοξεί να πιάσει η Ευρώπη τον αναθεωρημένο στόχο μείωσης εκπομπών αερίων θερμοκηπίου κατά 55% το 2030 σε σχέση με το 1990 (προηγούμενος θεσμοθετημένος στόχος ήταν 40%) με απώτερο στόχο πια το "net zero" το...

Παράταση στην ισχύ των βεβαιώσεων των μηχανικών και κατ' επέκταση στην υποχρέωση έκδοσης Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου πρόκειται να δώσει το υπουργείο Περιβάλλοντος σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου.

Τα παλιά σου κουφώματα μπάζουν!!! Φταίνε για το ένα τρίτο των ενεργειακών απωλειών του σπιτιού σου. Δες τώρα τι πρέπει να προσέξεις για να επιλέξεις τα σωστά κουφώματα, το «Εξοικονομώ Κατ΄Οίκον ΙΙ» σου δίνει γενναία χρηματοδότηση για να τα αλλάξεις.

Τα τελευταία χρόνια, μετά την εφαρμογή των νέων πολεοδομικών διατάξεων περί τακτοποίησης αυθαιρέτων, είχαν ανακύψει πολλά ζητήματα σχετικά με την θεώρηση της παλαιότητας των κτισμάτων από πλευράς Εφορίας, στοιχείο που επηρεάζει βασικά τον υπολογισμό της φορολογικής αξίας των ακινήτων καθώς και τον προσδιορισμό του ΕΝΦΙΑ επί αυτών. Για την επίλυση...

Ξεκινάει από την 1η Ιουλίου η Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου, αλλά, σύμφωνα με τους μηχανικούς και τους συμβολαιογράφους, πρέπει να πάρει παράταση, με δεδομένο ότι υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες στην εφαρμογή του μέτρου, όπως για παράδειγμα η πληθώρα εγγράφων και δικαιολογητικών, που καλούνται να καταθέσουν οι ιδιοκτήτες.